Porsche RS Motors

DSC_7057.jpeg

Gloednieuwe showroom voor Porsche-concessiehouder

Koen Depaepe - “We kozen voor Eydol op basis van hun andere realisaties en omwille van hun nabijheid. Toen we nog bezig waren met de ruwbouw, kwam Harry zelf ter plaatse kijken wat we nodig hadden. Op basis daarvan formuleerde hij een voorstel, dat we nadien samen hebben gefinetuned. De service van Eydol is zonder meer correct: ze doen wat ze beloven. En is er een probleem, dan lossen ze het op.”

 

Als een van de laatste zelfstandige Porsche-concessies van het land is RS Motors een monument. Al 50 jaar verdeelt het bedrijf - onder leiding van de familie Maes en Koen Depaepe – het Porsche-gamma in West-Vlaanderen. Om dat gamma volledig tot zijn recht te laten komen, was er nood aan vernieuwing. In maart 2019 opende RS Motors daarom een gloednieuwe showroom, pal naast de bestaande, aan de Kortrijksestraat in Ingelmunster. Eydol rustte het state-of-the-art gebouw onder andere uit met een indrukwekkende ledwall.

Zichtbaar vanaf 200 meter afstand

“Als je met de wagen van Kortrijk komt, kan je onze ledwall al zien nog voor je aan de showroom bent”, zegt Koen Depaepe. “Dagelijks spelen we op de ledwall – die drieënhalve meter op vijfenhalve meter groot is – films af met onze nieuwigheden, in een voortdurende loop. De beelden zijn zichtbaar tot op tweehonderd meter afstand. Als je een ledwall plaatst, moet hij opvallen, anders heeft het geen zin. Samen met Eydol hebben we gezocht naar de beste keuze voor ons: de juiste afmeting, de juiste pixelgrootte, … Uiteindelijk hebben we het grootste formaat gekozen.”

 

Wagen assembleren op groot scherm

“Ook de geluidsintegratie in ons atelier, de showroom en het bureau lieten we over aan Eydol, net als de tv-schermen in de wachtruimte, de fitting lounge en de refter. De vergaderzaal – die we gebruiken voor interne vergaderingen en besprekingen met leveranciers – werd voorzien van een touchscreen. Op het scherm in de wachtruimte laten we de beelden meelopen met die van de ledwall, op het scherm in de refter tonen we de planning voor onze medewerkers: vergaderingen, de agenda’s van cursussen, nieuwigheden, …  De beelden kunnen we sinds kort zelf aansturen via een pc. Het scherm in de fitting lounge gebruiken we om een virtuele presentatie te geven van de wagen die de klant wenst. We tonen er alle basiscomponenten en kleurenstalen, zodat klanten hun wagen kunnen samenstellen en bekijken op een groot scherm.”

 

 
Eydol sales

Ook interesse om uw business te boosten?

Onze professionals staan graag ter beschikking. Kom alles te weten over LED schermen, constructies, wetgeving!